Marja Björk: Poika

Poika - Marja Björk

Suzanne van Rooyenin The other me -kirjan kumppaniksi piti ottaa kotimainen transseksuaalisuuden kuvaus. Hyvän kimpan nämä kaksi muodostivatkin, hankalaa aihetta ei millään tavoin yritetty siloitella kummassakaan. 

 

Kirjan alku on hyvin nuortenkirjamainen ja tyyli muuttuu varsin radikaalisti Maken kasvaessa. Kirjaa on arvosteltu huumeiden käytöstä ja alaikäisenä auton ajamisesta kännissä, mutta en ymmärrä, miksi nuo asiat olisi pitänyt sensuroida pois tästä kirjasta, sillä nuoret tekevät tyhmiä juttuja. Jos heillä on suuria ongelmia, kuka kuvittelee, että ne ratkeaisivat sillä, että ollaan mallikelpoisia? Tai saattaa joku tietysti kokeilla sitäkin, mutta olisiko siitä kirjaksi? Ehkä Päivi Räsänen lukisi sen, mutta todellinen maailma on kuitenkin jotain muuta. Nuorena tehdään tyhmiä juttuja, se on osa kasvua. 

 

Suosittelen. Luettuasi tämän ymmärrät paremmin, mistä transseksuaalisuudessa on kyse. Toivoisin, että tämä laitettaisiin mahdollisimman monessa keskiasteen koulussa pakolliseksi luettavaksi.